Polgármester, diákok, zsíros kenyér…

Kötetlen megbeszélés keretein belül ült össze a Gyulai Városi Diákönkormányzat nagytestvérével, a Gyulai Önkormányzattal – pontosabban Gyula Város vezetőivel – hogy egy közös délután során végigvegyék az ifjúságot érintő problémákat, kéréseket, kérdéseket, óhajokat, sóhajokat és ötleteket egy csésze gőzölgő tea és egy szelet zsíros kenyér mellett.

DSC_0330_resize

fotó: Nagy Marcell

A diákok szövetségét, amely röviden csak a VDÖK névre hallgat, minden gyulai oktatási intézményből két-három tanuló képviselte és rövid bemutatkozás után ismertették a városi vezetőséggel működésük alapjait, szervezetüket és betöltött feladatkörüket gyulai ifjúsági életben. Ezt követően a diákok által javasolt változtatásokra, ötletekre tértek ki a beszélgetés során.

A fiatalok reformokat kértek többek között az iskolai étkeztetésben, szeretnék, ha a szórakozóhelyek biztonságosabbak, az iskolák körüli járdák pedig járhatóbbak lennének és ha több helyi buszjárat indulna. Ezek a témák tették ki a legterjedelmesebb szakaszát a megbeszélésnek. Dr. Görgényi Ernő polgármester, minden előterjesztésre azonnal reflektált és segítőkész szándékát fejezte ki a diákok felé.

DSC_0377_resize

fotó: Nagy Marcell

A tanácskozás záró részében a gyulai diákvezetőség: Szekeres Balázs diákpolgármester valamint Rokszin Martin és Vascán Balázs diákalpolgármesterek, illetve a VDÖK elnöke Kávási Petra és két alelnöke Góz Dávid és Braun Dániel ismertették, milyen programokat terveznek a következő év során a Gyulán tanuló általános iskolásoktól egészen a középiskolába járó korosztálynak. A diskurzus elérte célját és felépült annak a hídnak az alapja, mely átível a a generációk között, ezzel megteremtve a kölcsönös kommunikációt a két fél között.